11.12.2019
Policijsko veteransko društvo Sever gostilo svojce padlih policistov


Policijsko veteransko društvo Sever za Koroško je včeraj v Podgorju organiziralo regijsko srečanje svojcev padlih policistov iz Koroške ter Štajerske: Bojana Štumbergerja, Željka Ernoiča, Marijana Doblška, Roberta HVALCA, Stanislava STRAŠKA in Franca ŠOSTRA, ki so svoja življenja dali leta 1991 v osamosvojitveni vojni za samostojno Republiko Slovenijo. Prednovoletno srečanje je bilo povezano z globokim sočutjem do spoštovanih svojcev in naših padlih herojev , do katerih policijski veterani gojijo tekom leta globok in trajen spomina , ki ga s posebno spoštljivostjo negujejo in ohranjajo skozi vso leto. Spomin je še posebej čuten in živ na veteranskih slovesnosti društev SEVER , ob obletnici smrti ter ob dnevu spomina na mrtve.

Letos ob 28. obletnici so s posebnimi spominskimi slovesnostmi z delegacijami počastili njihov spomin na spominskih obeležjih in grobovih . 28. junija je bila osrednja spominska slovesnost pri pomniku »HOLMEC-91, v Parku herojev v Slovenj Gradcu ter njihovih grobovih v Starem trgu, Šmartnem in Prevaljah. Srečanje, ki je bilo v prijetnem prednovoletnem vzdušju, so popestrili učenci OŠ Podgorje in sekstet policijskega orkestra.

Predsednik Policijskega veteranskega društva Sever za Koroško Vinko Mlinšek se je vsem, ki sodelujejo pri ohranjanju spomin na padle » heroje osamosvojitve »,  iskreno zahvalil.