19.12.2019
Janja Garnbret in Tine Urnaut na slovenskem Olimpu

Društvo športnih novinarjev Slovenije je podelilo nagrade najboljšim slovenskim športnikom za leto 2019. Športnik leta je postal kolesar Primož Roglič, športnica Janja Garnbert in ekipno nacionalna odbojkarska reprezentanca.

Delež koroških športnikov pri letošnji beri je zelo opazen. Trikratna svetovna prvakinja, Šmarčanka Janja Garnbret je zanesljivo zmagala pred smučarko Ilko Štuhec. V obrazložitvi so med drugim zapisali; Zanjo noben vrh ni prestrm. Plezalne stene niso ovira, ampak poligon za največje dosežke. Počasi bo zmanjkalo mejnikov športnega plezanja, ki jih Janja Garnbret ni premaknila. Kljub mladosti se je športnica iz Šmartna pri Slovenj Gradcu, ki je letos dopolnila 20 let, že vpisala med največje.

V imenu odbojkarske reprezentance, ki je suvereno zmagala med ekipami, je priznanje prejel kapetan Tine Urnaut. Ravenčan je bil eden najpomembnejših tvorcev velikega uspeha odbojkarjev, srebrne medalje z evropskega prvenstva.

Janja Garnbret je bila športnica leta v Sloveniji tudi v lanskem letu. Še vedno pa je rekorderka Korošica Tina Maze, ki je naslov športnice leta v Sloveniji osvojila kar šestkrat.