07.01.2020
Plače na Koroškem navzgor

Povprečne neto plače na Koroškem, izplačane v novembru so se glede na mesec poprej povečale za 21 evrov, tako da njihovo povprečje znaša 1072 evrov. Povprečne plače v republiki Sloveniji so se v istem obdobju tudi povečale, vendar v nekoliko manjšem deležu kot na Koroškem in zdaj znašajo 1122 evrov. Iz tega razloga se je zaostanek regije za slovenskim povprečjem nekoliko zmanjšal in sicer na 4 in pol odstotka.

V navedenem mesecu so plače zaposlenih na teritoriju občine Mežica spet trdno na prvem mestu s povprečjem 1150 evrov. Sledijo plače zaposlenih na Ravnah, ki znašajo 1127 evrov. Na teritoriju občine Črna so se plače v tem mesecu precej povečale, vendar so še vedno na tretjem mestu s 1114 evri. Z nekaj zaostanka sledijo plače na Muti, v Slovenj Gradcu, v Dravogradu in tako naprej. Najnižje plače so še vedno na ozemlju občine Mislinja, kjer pa so tokrat nekoliko zrasle na 878 evrov. V Dravski dolini so najnižje plače v Ribnici na Pohorju.

Med dvanajstimi statističnimi regijami v Sloveniji so plače na Koroškem izgubile eno mesto in so tokrat na sedmem mestu. Za nekaj evrov jih je prehitelo Posavje.