20.02.2020
Objavljen je razpis za najboljše inovacije v letu 2020

Gospodarska zbornica Slovenije- Koroška gospodarska zbornica je objavila razpis za podelitev priznanj najboljšim inovacijam v koroški regiji za leto 2020.

Cilj projekta je uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva. Na razpisu lahko sodelujejo gospodarske družbe, samostojni podjetniki, posamezniki, samostojni inovatorji in druge organizacijske oblike na območju Koroške. Predlagatelji lahko v letu 2020 prijavijo inovacijo, ki je bila prvič vpeljana na trg oz. prvič uporabljena v proizvodnem ali poslovnem procesu v obdobju od 1.1.2018 do 31.3.2020. Razpis je odprt do vključno srede, 15. aprila 2020.

Naslov letošnjega inovacijskega izziva je: Inovacijsko sodelovanje kulturno-kreativnih industrij in gospodarstva. Gre za priložnost, da se izpostavi strateško sodelovanje podjetij s področja kulturno-kreativnega sektorja z ostalimi gospodarskimi področji skozi razvoj inovativnih rešitev, proizvodov, storitev ali procesov.  Razpisna dokumentacija s prilogami je objavljena na spletni strani GZS Koroške gospodarske zbornice.

Lani je na razpis prispelo 17 inovacij, na nacionalni izbor so se uvrstile 4 inovacije.