21.02.2020
42. pustni karneval vabi v Kotlje

Sicer pa je na Koroškem že vse nared za letošnje pustovanje. Krajevna skupnost Kotlje v sodelovanju z občino Ravne in Javnim zavodom ZKŠTM v Kotljah pripravlja največji, letos že 42. pustni karneval v Mežiški dolini. Kot so povedali organizatorji, bo karneval tudi letos potekal s povorko od Rimskega vrelca do vaškega centra. Organizatorji pustnega karnevala v Kotljah si obetajo udeležbe med 15 do 20 skupin, zagotovo pa bodo med maskami tudi letos Kurenti s Ptujskega polja. V povorki bodo igrali maskirani člani Pihalnega orkestra Ravenskih železarjev, sodelovali pa bodo tudi vrtčevski otroci. Za otroke tudi letos pripravljajo animacijo in pogostitev, hrenovke in sladke miške, ki jih bodo spekli v Koroškem Medgeneracijskem centru.

Po karnevalu vabijo vse maske iz sprevoda v velik šotor, ob novi, večnamenski dvorani na brezplačno malico in pijačo ter podelitev nagrad. Od 15. do 22. ure bo pustno rajanje z ansamblom Koroški Kvintet, od 22. ure dalje pa bo vse prisotne zabavala skupina Sezuti Mački. Najboljše maske pustne noči, ki ne bodo v sprevodu, čaka največji nagradni sklad na Koroškem.
Tudi letos so organizatorji izdali Pustni vestnik z najpomembnejšimi informacijami in povzetki izjemnih dogodkov v kraju. Ob letošnjem pustnem karnevalu v Kotljah bo ponovno zaprta tudi državna cesta med Kotljami in Rimskim vrelcem.

KV