05.03.2020
Občina Radlje se bo prijavila na razpis Ministrstva za šolstvo za gradnjo prizidka vrtca


Na razpis Ministrstva za Šolstvo in šport za sofinanciranje gradenj šol in vrtcev, ki so ga objavili v petek, se bo prijavila tudi Občina Radlje, ki je zaradi prostorske stiske v preteklem letu morala odkloniti 26 otrok, ki so se želeli vpisati v programe Vrtca Radlje.

Naj spomnimo, da je občina Radlje tudi v letošnjem proračunu rezervirala nekaj čez 500 tisoč evrov za sofinanciranje prizidka vrtca, sama pa ga v celoti finančno ne bi zmogla. Kot je povedal župan občine Radlje, Alan Bukovnik, računajo na pozitivni izid razpisa, saj bi v tem primeru država sofinancirala 56% celotne investicije. To bi bila tudi edina rešitev, ki bi v krajšem obdobju rešila problem prostorske stiske vrtca.

Po nekajletnem premoru, ko je Občina Radlje poskušala skupaj z Lions klubom že poskrbeti, da bi viške hrane od lokalnih trgovcev v občini uspeli zbrati in prepeljati do ljudi, ki jo potrebujejo, so se znova zbrali in odločili, da bo ideja končno zaživela v praksi. Vse predstavnike, to je Rdečega križa, Zavoda ŠKTM in Mladinskega kulturnega centra je za svojo mizo nedavno zbral župan Alan Bukovnik, ki akcijo podpira in tudi želi, da končno zaživi tudi v radeljski občini. .

Medtem Lions klub že vrsto let uspešno izvaja akcijo Viški hrane v Mislinjski in Mežiški dolini, ker pa so sedaj izpolnjeni pogoji zlasti s strani lokalnih trgovcev , jo bodo pognali tudi v Dravski. Lions klub ima na državni ravni sklenjene pogodbe za Viške hrane z vsemi večjimi trgovci, zato upajo, da bodo akciji naklonjeni trgovci tudi na lokalni ravni.

Potem, ko bodo uspeli skleniti pogodbe z lokalnimi trgovci, bodo viške hrane, ki je isti dan v trgovini pripravljena za zaužitje in se v rednem delovnem času ne proda, vsak dan zbrali in jo nato s pomočjo Rdečega križa dostavili ljudem, ki jo potrebujejo.

V občini Radlje imajo vse pogoje za akcijo, lokalni trgovci kot je prenovljen Merkator, imajo posodobljeno ponudbo hrane z dopeko, za razvažanje hrane pa jim je na voljo tudi občinski avtomobil Prostofer.

 

IF