12.03.2020
Lokalni energetski koncept na Ravnah potrjen

V senci bolj zanimivih tem so na zadnji seji občinskega sveta na Ravnah sprejeli tudi letno poročilo o lokalnem energetskem konceptu. V preteklosti sta bili v občini pomembnejši investiciji prenova javne razsvetljave in energetska sanacija OŠ Prežihovega Voranca. V naslednjih letih so uredili monitoring porabe energije v petih javnih objektih, v letu 2017 pa smo zmanjšali obračunsko moč na sedmih prižigališčih javne razsvetljave. V letu 2018 sta bili v Kotljah in Dobji vasi postavljeni dve postaji za izposojo koles in dve polnilnici za električne avtomobile, leto kasneje pa še dve na Čečovju in v Strojnski reki.

Lani je bila zaključena energetsko varčna gradnja večnamenske dvorane v Kotljah, v Dobji vasi in Strojnski reki so dokončali javno razsvetljavo v sodobni izvedbi z LED tehnologijo in brez svetlobnega onesnaževanja .

Prizadevajo si pripraviti projekt energetske sanacije objektov v lasti občine Ravne, ki še niso energetsko sanirani. To so Dom telesne kulture -DTK, Gasilski dom, stari del Kulturnega doma, športni dvorani osnovne šole Prežihovega Voranca in kotroških jeklarjev, osnovna šola Kotlje in vrtec Levi devžej, vrtec Ajda in mladinski dom Strojnska reka.

Poskušali so tudi zainteresirati investitorje za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projekt energetske sanacije, vendar na javni poziv ni bilo prijav.

Z občine Ravne pa še podatek, da je bila edina vloga , ki je prispela na razpis za prodajo nepremičnine Rimski vrelec kot kaže popolna, saj razpisna komisija od ponudnika ni zahtevala dopolnitve vloge. Rok do katerega mora komisija odločiti o tej ponudbi je 30. marec.