12.03.2020
Tudi v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so prešli na delovanje bolnišnice ob epidemiji


Na Koroškem zaenkrat še nimamo primerov okužbe s koronavirusom, v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec pa so že sprejeli dva bolnika s sumom na okužbo iz Infekcijske klinike v Ljubljani.

Ob razglasitvi epidemije zaradi novega koronavirusa, so tudi v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec prešli na delo ob epidemiji, zato so pozvali vse zaposlene, da so si prebrali načrt delovanja bolnišnice ob teh razmerah. Direktor Janez Lavre je povedal, da so že odprli del oddelka za sprejem bolnika s sumom na okužbo iz Infekcijske klinike v Ljubljani, vendar ima ta malo možnosti, da bi imel novi koronavirus. Direktor Lavre je pojasnil razmere delovanja bolnišnice v primeru epidemije, če bi se stopnjevalo število okuženih pacientov. V tem primeru bodo aktivirali poseben oddelek z izolacijo za obolele paciente, postavili pa so tudi nadomestno intenzivno enoto s seznamom vseh zaposlenih v njej, od zdravnikov do zdravstvene nege. V izolacijskem oddelku je 25 postelj, v nadomestni intenzivi pa 6. Glede na razmere in potrebe glede kliničnih  stanj pacientov, se bodo po potrebi prilagajali, še pojasni direktor Lavre. 

Sicer pa imajo v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec možnosti za 20' intenzivnih postelj in 200 navadnih postelj. Ponovno opozarjajo na natančna navodila s strani stroke glede uporabe osebnih zaščitnih sredstev, natančna navodila so tudi na spletni strani bolnišnice. Kot je dejal Lavre imajo zaščitnih sredstev za delo na voljo v bolnišnici za 14 dni.   

 IF