17.03.2020
Za nujne primere zobozdravstvena Info točka v ZD Slovenj Gradec


Včeraj je v Sloveniji začela veljati tudi odredba o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja korona virusa v zobozdravstu. Zobozdravstvena oskrba bo tako na razpolago samo na sedmih točkah v Sloveniji in le za nujne primere. Izvajali jo bodo v zdravstvenih domovih Ljubljana, Maribor, Celje, Novo mesto, Kranj, Nova Gorica in Koper, kar pomeni, da bi na Koroškem ostali brez zobozdravnika, saj bi se ob nujnih primerih po pomoč morali odpraviti v Zdravstvena domova Maribor ali Celje.

V Zdravstvenem domu Slovenj Gradec so se zato odločili, da vzpostavijo Info točko za zobozdravstveno posvetovanje , dostopna bo v dopoldanskem času med 8. In 12., popoldne pa bo pacientom na voljo med 14. In 18.uro.

Vsakdo, ki bo pomoč potreboval, bo moral pred tem poklicati številko 02 88 57 976, kjer se bo lahko posvetoval z zobozdravnikom. Po posvetu bo pacient dobil nadaljnja navodila. 

Pri tem je potrebno poudariti še, da so nujni primeri močan zobobol, ko bolečina ne pojenja tudi ob uporabi analgetika, otekline, večje krvavitve ali poškodbe zob. Kljub temu je zobozdravstvena storitev na voljo Korošcem najbližje v ZD Celje in ZD Maribor.

NK