17.03.2020
Koroška : 4 okuženi z virusom Kovid 19, 17 zaposlenih bolnišnice v samoizolaciji


V današnji informativni oddaji smo našim poslušalcem s sogovorniki posredovali aktualne informacije o okužbah in pripravljenosti skupaj s Civilno zaščito Koroške ob širjenju obolenj z novim koronavirusom. Poleg priporočil vseh pristojnih služb, da ostajamo doma in zelo omejujemo stike, kar vlja upoštevati, le tako bomo lahko zamaknili širjenje virusa med prebivalstvom, s tem pa poskrbeli za šibkejše starejše, bolne in tudi zdravstvene delavce.

Direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, Janez Lavre je poudaril, da je virus med nami bolj razširjen kot je podatek o številu okuženih, razumno strokovno mu sledijo in iščejo na virus pozitivne osebe.

Trenutno je 17 zaposlenih v bolnišnici v samoizolaciji, 4 osebe so trenutno pozitivne in so v izolaciji doma. Preverjajo možne stike in jih testirajo, da preprečujejo širjenje virusa. Delo usklajujejo z Epidemiološko službo NIJZ OE Ravne na Koroškem in ZRCK. 

Pripravili so triažo Covid 19, ambulanto Covid 19, oddelek Covid 19, intenzivo Covid 19 in operacijsko Covid 19.

Bolniki, ki nimajo okužbe dihal, a drugo nujno obolenje, bodo obravnavani na stari kirurški urgenci in starem IPP na internem oddelku v pritličju.

Ponovno prosijo in poudarjajo : „Spoštujte navodila, bodite doma, v trgovino le po nujne stvari, bodite strpni, pomagajte si!“

Le tako bomo upočasnili širjenje virusa in naraščanje števila obolelih, kapacitete bolnišnice so omejene in v kratkem času ne moremo pozdraviti vseh, si pa to zelo želimo, še sporočajo iz SB Slovenj Gradec.


IF