27.03.2020
MO Slovenj Gradec podpisala pogodbe za gradnjo bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov


 Mestna občina Slovenj Gradec je sporočila, da so že izpolnjeni pogoji za pričetek izgradnje infrastrukture v okviru investicij izgradnje zimskega in letnega bazenskega kompleksa ter urbanega parka.

Župan Tilen Klugler je sredi tedna podpisal gradbeni pogodbi za izvedbo gradbeno obrtniških investicijskih del ter dobavo in montažo opreme za projekt »Sanacija degradiranega območja Mercator, gradnja zimskega bazena in urbanega parka« in sicer v dveh sklopih:

V prvem sklopu je izvajalec del JV Konzorcij – Kolektor Koling d.o.o., Kolektor CPG d.o.o. In IVC d.o.o. S ponudbeno vrednostjo 7,9 milijona evrov, dela pa naj bi bila končana konec junija 2022.

Drugi sklop pa je Izgradnja urbanega športnega parka z opremo Konzorcija z vodilnim partnerjem Lesnina MG oprema d.d. In Kuster Invest d.o.o.o v ponudbeni vrednosti 442 tisoč 377 evrov, prav tako z izvedbo konec junija 2022.

Za sklop 1 – izgradnjo bazena, je pravočasno prispelo 5 ponudb, za sklop 2 - urbani park pa 2 ponudbi.

Naložbi sofinancirajo Republika Slovenija, Eko sklad in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 Oba izbrana izvajalca morata sedaj v roku 8 dni predložiti veljavno finančno zavarovanje za dobro izvedbo pogodbenih del. Po prejemu finančnih zavarovanj postanejo pogodbe veljavne in mora Mestna občina Slovenj Gradec oba izbrana izvajalca del uvesti v delo, in sicer v roku 5 dni po začetku veljavnosti pogodbe.

Na podlagi rokov je predviden začetek gradnje konec meseca aprila.  V času, ko so vrata občinske uprave zaprta in delo poteka v izrednih razmerah, so si pogodbene stranke pogodbe v podpis poslale po pošti.

 

IF