31.03.2020
V družbi Nieros Metal ponovno začeli delati

Družbe, ki so najbolj vezane na evropsko avtomobilsko industrijo delno zaustavljajo proizvodnjo, tisti, ki imajo naročila ter odprte prodajne in transportne kanale pa še delajo, pravijo v Koroški gospodarski zbornici.

 

V podjetju Nieros Metal v Slovenj Gradcu, kjer so z namenom zaščite zaposlenih ob širjenju novega koronavirusa 20. marca ustavili proizvodnjo, so to ponovno zagnali in jo prilagodili razmeram.

V proizvodnji so prilagodili delovni čas in proces tako, da je za zdravje delavcev poskrbljeno v največji možni meri, vsi tudi imajo na voljo potrebna zaščitna sredstva, je pojasnila direktorica podjetja Denise Kramljak. Del zaposlenih, ki to lahko, pa še naprej dela od doma.

V podjetju Nieros Metal proizvajajo izdelke iz nerjavnega jekla predvsem za prehrambeno, kemijsko in farmacevtsko industrijo. Naročil imajo dovolj

Kot je znano je del skupine Tab in sicer družba Topla iz Rudarjevega v Črni ter dve družbi hčerinskega podjetja MPI včeraj za 14 dni prekinilo proizvodnjo. Polog koronavirusa je vzrok pomanjkanje povpraševanja za startnimi baterijami zaradi mile zime.

V družbi Livarna Vuzenica pa bodo proizvodnjo prekinili v sredi tega tedna.

Iz družbe Metal pa so sporočili, da so imeli okuženo osebo iz mehanske obdelave in adujstaže Kovačnice .Po prejemu informacije so v kovaškem programu nemudoma izvedli vse potrebne varnostne ukrepe med sodelavci, s katerimi je bil okužen sodelavec v stiku in v nedeljo opravili tudi dezinfekcijo prostorov, v katerih se je okuženi sodelavec zadrževal.

Prav tako še naprej izvajajo vse priporočene zaščitne ukrepe.