31.03.2020
25 zdravstvenih delavcev v samoizolaciji

Zaradi vdora pacineta v belo cono 

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so čez vikend opravili 68 testov na Covid-19, vsi testi pri zaposlenih so bili negativni. Hospitalizirali pa so dva pacienta, pri katerih je bil test pozitiven in sta bila premeščena v UKC Maribor skladno s protokolom.

Zaradi vdora v belo cono, ko pacient z negativnim izvidom postane pozitiven, imajo v samoizolaciji 25 zaposlenih. Prvi njihovi izvidi so bili negativni.

Vse paciente prosijo, da spoštujejo navodila osebja ob vstopu v bolnišnico.

Pacienti, ki potrebujejo nujne zdravstvene storitve bodo triažirani pred Urgentnim centrom, če pri njih ne bo suma na okužbo z virusom Covid-19, bodo napoteni na staro kirurško urgenco ali IPP v pritličju internega oddelka.

Zaradi potreb pacientov bodo določene storitve pod nujno in zelo hitro izvajali še naprej in paciente prosijo, da so dosegljivi na kontaktne številke in se dogovorijo z osebjem za obravnave.

V naši regijski bolnišnici se trudijo, da opravijo čim več storitev za paciente, ker vedo, da jih potrebujejo, epidemiji pa še ni videti vrha.

Pacienti, pri katerih obstaja sum na okužbo s Covid-19, so obravnavani v Urgentnem centru.

Vsem priporočajo spoštovanje pravil in navodila o uporabi osebne zaščitne opreme in splošne veljavne omejitve.

So se pa tudi v SB Slovenj Gradec zahvalili podjetju TAB Mežica in SIJ Metal Ravne za donacijo zaščitnih mask FFP3, ki jih nujno potrebujejo pri oskrbi in negi pacientov okuženih s Covid-19.