08.04.2020
V Mežici maske za vsa gospodinjstva

Občina Mežica je v preteklih dneh preko prostovoljcev ciivlne zaščite razdelila pralne zaščitne maske po vseh domovih v občini.  Vsako gospodinjstvo v občini je prejelo po 1 zaščitno masko.

V preteklem tritedenskem obdobju so skupaj vlagali ogromno naporov za zagotovitev zaščitne opreme (maske, rokavice, razkužila...), saj je zaradi vsesplošnega pomanjkanja v državi in v svetu ni bilo mogoče nabaviti. Na pobudo zaposlenih delavk vrtca in dela neumornih prostovoljnih šivilj in drugih prostovoljcev ter predstavnikov CZ jim je uspelo vsakemu gospodinjstvu zagotoviti po eno zaščitno masko, ki jo potrebujejo za opravljanje nujnih opravkov (obisk trgovine, lekarne, zdravnika,…). Šivilje so v teh dneh izdelale preko 1.700 pralnih zaščitnih mask. Nekaj potrebnega materiala za izdelavo mask so kupili, veliko blaga pa so občani tudi sami dostavili, zato velja zahvala tudi vsem tem občanom. Zagotovo so nehote kakšno gospodinjstvo tudi izpustili, zlasti tam, kjer je na enem naslovu več gospodinjstev. Če kakšno gospodinjstvo zaščitne maske še ni prejelo prosijo, da jih pokličite v času uradnih ur na Občino Mežica tel. 02 82 79 350, da vam jo prostovoljci civilne zaščite dostavijo.

Sicer pa v občini dosledno izvajajo vse predpisane ukrepe in zagotavljajo različne oblike pomoči občanom, ki jo v teh težkih trenutkih še posebej potrebujejo. Občani lahko vse potrebne informacije dobijo na uradni spletni strani občine in občinskem facebooku profilu