23.04.2020
Dostop do del Primoža Suhodolčana mogoč na spletu

Kulturne ustanove imajo v epidemiji zelo zožen krog delovanja. Že prejšnji teden smo se pogovarjali z direktorico koroške osrednje knjižnice Ireno Oder, ki je povedala, da so v knjižnici nekaj strokovnega gradiva sicer dostavili po pošti, vendar niso našli rešitev za izposojanje knjig , kjer je problematično predvsem vračanje. Knjige bi namreč morale v karanteno. So pa še druge , elektronske možnosti za branje. O tem smo govorili v dopoldanski oddaji V središču pozornosti. Slovenski mladinski pisatelj Primož Suhodolčan z Raven je že kmalu spoznal omejitve sedanje situacije za pisatelje, najbolj pogreša turneje po šolah.

Vendar se vseh 35 Suhodolčanovih naslovov, torej njegov celotni opus že nahaja na slovenski elektronski knjižnici Biblosu, kamor jih je spravil na začetku tega leta.

V tem času pa objavlja tudi nove pravljice in jih spravlja v govorno obliko za Oddajo Lahko noč, otroci. Med interpreti njegovih tekstov so Ivo Ban, Polona Juh, Janez Hočevar in drugi iz prve lige slovenskih igralcev. Primož pa je aktiven pa je tudi na svoji Face book strani You tubu.