27.05.2020
19. junija Spotur SG odpira počitniški dom v Fiesi


Počitniški dom Fiesa bodo odprli 19. junija in sezono predvidoma podaljšali do sredine oktobra, večina šol v naravi je bila odpovedana. 

Bo pa Spotur  Slovenj Gradec tudi letos organiziral zdravstveno letovanje otrok in šolarjev v strokovno vodeni zdravstveni koloniji v Počitniškem domu Fiesa pri Piranu za skupine otrok iz občine Mislinja in mestne občine Slovenj Gradec. Zdravstvenega letovanja se v skladu s pogoji Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije lahko udeležijo otroci in šolarji, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni. Mnenje oz. potrdilo o upravičenemu izpolnjevanju pogojev za udeležbo v koloniji izda izbrani osebni zdravnik, kjer upravičenci prejmejo tudi prijavnico za udeležbo v zdravstveni koloniji.

Zdravstveno letovanje otrok v počitniškem domu v Fiesi bo potekalo v dveh izmenah po 10 dni, in sicer bodo v prvi izmeni od 1. do 11. julija letovali otroci od 5. do 11. leta, v drugi izmeni od 11. do 21. julija pa otroci in mladostniki od 12. do 19. leta. Prispevek za starše znaša 40 evrov. Spotur Slovenj Gradec že zbira prijave do 31. maja.

Kot je že tradicija pa zavod Spotur Slovenj Gradec organizira tudi sicer počitnice ob morju v Fiesi pri Piranu za druge otroke in mladostnike iz mestne občine Slovenj Gradec in Mislinja, pri tem pa je objavljen cenik desetdnevne kolonije, ki je objavljen na spletni strani zavoda Spotur. 

V Počitniškem domu Fiesa so tudi letos izvedli nekaj obnovitvenih del, največji zalogaj je bila prepotrebna obnova strehe na starem delu doma. Težko ocenijo, kakšna bo letošnja zasedenost doma, pričakujejo pa, da bodo kapacitete dodatno izkoristili tudi individualni gostje, ki bodo letos poletni oddih, namesto v tujini, raje preživljali v slovenskih počitniških destinacijah, je povedala direktorica zavoda Spotur, Marija Lah.