05.06.2020
Razpis za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec bodo ponovili

Iz splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili več podrobnosti glede postopka imenovanja direktorja bolnišnice.

Razpisna komisija je na seji 26. maja pregledala vsebino prijav , in ugotovila,da sta se na razpis prijavila Irena Nunčič in Tomaž Pliberšek. Prvoimenovana je nazadnje delala v Zdravstvenem domu Šmarje pri Jelšah, Pliberšek pa je bil nekaj časa funkcionar v ministrstvu za zdravstvo.

Komisija je prav tako ugotovila, da prijavljena kandidata poleg splošnih, izpolnjujeta še posebne pogoje navedene v razpisu ter Svetu zavoda posredovala soglasno sprejeto mnenje, da opravi imenovanje direktorja med zgoraj navedenima kandidatoma, po predlagani predstavitvi programa dela in razvoja na seji Sveta zavoda.

Svet zavoda je na torkovi seji potrdil, da prijavljena kandidata izpolnjujeta pogoje iz razpisa in izvedel osebno predstavitev kandidatov glede programa dela in razvoja zavoda.

Svet zavoda je nato izvedel tajno glasovanje pri katerem je bilo prisotnih vseh 9 članov sveta ter ugotovil, da nobeden od prijavljenih kandidatov ni prejel večine glasov vseh članov sveta. Zato tudi ni imenoval direktorja javnega zdravstvenega zavoda Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Razpis za delovno mesto direktorja se bo ponovil.