05.06.2020
Mestni svet MO Slovenj Gradec o rebalansu, znižanju sejnin...

Na zadnji  seji mestnega sveta Mestne občine Slovenj Gradec so svetniki sprejeli predlog Zaključnega računa Mestne občine Slovenj Gradec za leto 2019. Prihodki po zaključnem računu so znašali 17 milionov in 268 tisoč evrov, odhodki pa 17 milionov 284 tisoč evrov. Od tega so investicijski odhodki znašali 4 milione in 700 tisoč evrov. Neto zadolževanje občine se je povečalo za 922 tisoč evrov.

Potrjen je bil osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o proračunu Mestne občine Slovenj Gradec za leto 2020 – 1. Rebalans. Na občini pojasnjujejo, da se prihodki povečujejo za 717 tisoč evrov in skupaj znašajo 27 milionov in 13 tisoč evrov. Odhodki se povečujejo za 1,3 milijona in znašajo 28 milionov in 900 tisoč evrov. Razlika med prihodki in odhodki se pokriva iz neporabljenih sredstev iz preteklih let. Rebalans zajema povečanje primerne porabe v višini 600 tisoč evrov. Na strani odhodkov sta vključeni postavki: izgradnja krožišča Šmartno v višini 200 tisoč evrov, kar znaša občinski del, in še nakup dodatnega zemljišča pri bazenskem kompleksu. Zmanjšana so sredstva za izvedbo prireditev v skupnem znesku 70 tisoč evrov. Med njimi je prireditev Srednjeveški dan, kar pomeni, da letos te prireditve ne bo.

Sprejet je bil predlog Odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki v občinah Koroške regije; pripombe, ki jih vsebuje so obravnavale in upoštevale vse koroške občine.

Sprejeto je bilo prečiščeno besedilo Statuta Mestne občine Slovenj Gradec. Bistvena sprememba, ki je v veljavi, je ta, da se občinski svet in občinski svetniki ne imenujejo več tako, pač pa mestni svet in mestni svetniki, četrtne skupnosti pa so preimenovane v mestne četrti Slovenj Gradca.

Po razpravi so se svetniki strinjali s predlogom za znižanje zneska sejnin članicam in članom Mestnega sveta ter članicam in članom njegovih delovnih teles. Predlog o višini oziroma odstotku znižanja bo pripravila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Pozitivna mnenja so bila podana tudi na predloge te iste komisije, in sicer k imenovanju Zdravka Jamnikarja za ravnatelja Osnovne šole Šmartno, k imenovanju direktorja Podjetniškega centra Slovenj Gradec Davida Valiča, imenovali so še 3 člane Sveta Območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti Slovenj Gradec in predstavnika ustanovitelja v Svet zavoda Zdravstveno reševalnega centra Koroške Francija Konečnika.

Točka »Letni bazen – predlog za izvedbo po prvotnem projektu« je bila umaknjena z dnevnega reda.

Govorili so še o predlogu Sistemizacije delovnih mest v Vzgojno varstvenem zavodu Slovenj Gradec za naslednje šolsko leto, poslušali poročilo o delu Nadzornega odbora Mestne občine Slovenj Gradec v letu 2019.