09.06.2020
Projekt Pro Age, predstavitev priročnika o aktivnem staranju

Družba ALP Peca vabi na predstavitev projekta Pro Age in brezplačnega priročnika Aktivni in zdravi starejši, ki bo v sredo, 17. junija2020, ob 10.00 v Družbenem domu na Prevaljah. Evropa se stara, Slovenija tudi, Koroška pa pri tem posebej izstopa. Te problematike se bodo dotaknili na predstavitvi priročnika Aktivni in zdravi starejši, ki je nastal v okviru mednarodnega projekta, financiranega iz projekta Erasmus+ Evropske komisije. Pri projektu ProAge so slovenski, dva madžarska in norveški partner obravnavali različne pomembne vidike staranja in sestavili štiri kurikulume, ki pomagajo pri težavah, s katerimi se soočajo tako starejši kot njihovi bližnji in družba:

-računalniško opismenjevanje starejših;

-starejši z demenco in nasveti za njihove svojce;

-prostovoljstvo med starejšimi in za starejše

-ter pomen pravilne prehrane in telesne dejavnosti starejših, kako jo aktivno spodbujati, primeri dobrih praks in dela na terenu.

Na dogodku se nam bodo predstavile tudi članice Šole zdravja Javornik, mag. Marjana Kamnik, vodja Koroškega medgeneracijskega centra na Ravnah in Koroškega doma starostnikov v Slovenj Gradcu, pa bo spregovorila o pilotnem projektu dolgotrajne oskrbe. Prijave sprejemajo do naslednjega ponedeljka...