10.06.2020
58. rojstni dan Koroškega radia


Koroški radio danes 10. junija praznuje rojstni dan in veseli smo, da lahko z našimi poslušalci praznujemo že 58 let. Številni poslušalci ste danes praznovali z nami, nam izrekli čestitke in nas presenetili s pohvalami. 

Na današnji dan, 10. junija 1962 se je prvič oglasil tedaj še Radio Slovenj Gradec, ki je svoje poslanstvo obveščanja prebivalstva širil na vso Koroško regijo. Leta 1981 se je preimenoval v Koroški radio Slovenj Gradec in postal osrednji informativni medij na Koroškem. V ritmu Koroške so naši poslušalci vsak dan del radijskega programa, ki ga oblikujemo voditelji in novinarji. Ker Koroški radio ostaja aktualen in se trudi celovito obveščati vse prebivalce Koroške regije z vsemi občinami, je za Koroško njegov obstoj ključnega pomena. Predsedujoči regijskemu svetu, župan občine Vuzenica, Franjo Golob je ob čestitki izrekel želje, da Koroški radio še naprej ohranja program, ki temelji na lokalnem dogajanju vseh koroških občin in kot tak povezuje poslušalce. 

Prav s svojim programom, ki temelji na aktualnem obveščanju in kakovstnem poročanju v Koroški regiji, s čimer povezuje prebivalce Koroške, je del njene identitete, predstavlja pa tudi pomembno vez z zamejskimi Slovenci, saj jim posveča pomemben del vsebin. Ker ima Koroški radio svoj sedež v Slovenj Gradcu, nam je čestitko izrekel tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler: Ob čestitki vsem nekdanjim in sedanjim ustvarjalcem je izpostavil pomen radia pri obveščanju občanov in občank Slovenj Gradca in celotne Koroške, zahvalil se je za zgledno sodelovanje tudi na prireditvah, za druženja in veselje, ki ga program prinaša med ljudi, ob tem pa radiu zaželel vse dobro na prihodnji poti.  

Koroški radio je s svojimi poslušalci v dobrem in slabem. Kko pomemben je s celovitim in kakovostnim obveščanjem je doslej dokazal tudi v kriznih razmerah kot so bile poplave, osamosvojitvena vojna, letos pa še posebej v času epidemije z novim korona virusom.  Dodobra se je usidral ne le v ušesa, pač pa tudi v srca prebivalcev vseh treh koroških dolin, kar dokazujejo čestitke zvestih poslušalcev. Med drugimi je poslušalec Aleš je ob čestitki poudaril, da se nam sploh ne sanja, kako nas poslušajo in smo zanj najboljši radio. Tudi naš priljubljen koroški kantavtor Adi Smolar je izrazil lepe želje vsem ustvarjalcem, saj kot je dejal, Koroški radio izpolnjuje svoje poslanstvo in se nenehno trudi spodbujati poslušalce, da skupaj z njim preživijo lep dan, jih informira in zabava. 

Naša želja in zaveza ostaja na aktualen način Koroško regijo s celovitim in kakovostnim obveščanjem, pa z dobro glasbo v Ritmu Koroške, povezovati še naprej. 

IF