12.06.2020
Plače na Koroškem še upadajo

Povprečne neto plače na Koroškem, izplačane v aprilu, so se glede na mesec poprej zmanjšale za 30 evrov, tako da njihovo povprečje znaša 1059 evrov. Iz znanih razlogov se je torej v navedenem mesecu nadaljevalo padanje plač. Povprečne plače v republiki Sloveniji so se v istem obdobju tudi zmanjšale iz 1170 na na 1146 evrov. Iz tega razloga se je zaostanek regije za slovenskim povprečjem spet povečal in sicer na 7,5 odstotka.

V navedenem mesecu so plače zaposlenih na teritoriju občine Ravne ponovno na prvem mestu s povprečjem 1161 evrov. Takoj za njimi sledijo plače zaposlenih v Mežici , ki znašajo 1140 evrov. Na teritoriju občine Črna so plače v tem mesecu znašale 1113 evrov, natanko isti znesek so prejeli zaposleni na Muti. Sledi Slovenj Gradec s 1082 evri. Najnižje plače so še vedno na ozemlju občine Mislinja, kjer so tokrat upadle na 869 evrov. V Dravski dolini so najnižje plače v Ribnici na Pohorju , kjer znašajo 952 evrov. .

Med dvanajstimi statističnimi regijami v Sloveniji so plače na Koroškem na petem mestu, saj so bili padci v ostalih regijah še večji . Najvišje so plače v osrednjeslovenski regiji, najnižje na Notranjskem.