12.06.2020
Ravenski poletni bazen odprt

Iz Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne so sporočili, da s četrtkom, 11.6., odpirajo olimpijski bazen in s tem uradno začenjajo letošnjo poletno kopalno sezono. Tako so se odločili zaradi relativno ugodne vremenske napovedi v naslednjih dneh, pa tudi zaradi tega , ker so priporočila nacionalnega inštituta za javno zdravje ugodna za letne bazene, medtem ko za zaprte prostore še niso. Temperatura v velikem bazenu je prijetna in znaša 28 stopinj Celzija. Bazen bo do 25. junija, ko se bodo začele počitnice odprt od 14.do 20. ure, in od 20. do 21. ure proga za rekreativne plavalce. Po 25. juniju bo bazen odprt od 9. ure dalje.

V občinah Ravne na Koroškem , Prevalje, Mežica in Črna so v občinskih proračunih namenili sredstva za subvencioniranje kopanja za osnovnošolske otroke na ravenskem letnem bazenu v času počitnic , vendar je še nekaj nejasnosti, kako bodo zagotavljali epidemiološke pogoje v primeru večjega navala obiskovalcev.

Tudi zimski bazen zaenkrat ostaja zaprt ,dokler nacionalni inštitut za javno zdravje ne bo podal bolj ugodnih predlogov za notranje bazene. To naj bi se zgodilo 15. junija.

V Zavodu obljubljajo tudi izboljšano in popestreno gostinsko ponudbo ob bazenu v prihajajoči sezoni, predvsem ob vikendih.