22.06.2020
Poletna sezona v počitniškem domu Fiesa je odprta


 

Konec preteklega tedna so odprli poletno sezono tudi v Počitniškem domu za otroke in mladostnike v Fiesi, katerega najemnik je javni zavod Spotur, lastnici pa mestna občina Slovenj Gradec in občina Mislinja. Dom se je odprl s približno 3-tedenskim zamikom, to pa je seveda posledica izrednih razmer v povezavi s koronavirusom in odpoved junijskih programov šol v naravi. Odprtje doma sovpada s časom , ko pričnejo veljati turistični boni, saj bo bone možno izkoristiti tudi v domu v Fiesi. V Spoturju so veseli, da so ohranili rezervacije drugih večjih organiziranih skupin, prav tako bo nemoteno potekal tudi program zdravstvene kolonije v dveh skupinah v času od 1. do 21. julija. Kolonije se bo letos udeležilo več kot 100 otrok iz Slovenj Gradca in Mislinje.

Seveda so se takoj, ko so se pojavile informacije o turističnih bonih, povečala povpraševanja individualnih gostov. Tako imajo kapacitete v juliju in avgustu že skoraj popolnoma zasedene, prosti termini so še v mesecu septembru. Dom nameravajo imeti odprt do sredine oktobra.

Seveda so delovanje počitniškega doma Fiesa morali prilagoditi smernicam NIJZ glede zaščite pred širjenjem okužbe s koronavoirusom. Namestili so sredstva za razkuževanje, uvedli so dodatno razkuževanje in čiščenje prostorov in okolice, vsi obiskovalci doma pa bodo morali upoštevati navodila glede splošnih zaščitnih ukrepov.