23.06.2020
Komunala Slovenj Gradec pred največjo investicijo doslej


Kot smo že poročali, so mestni svetniki Slovenj Gradca sprejeli poslovno in trajnostno poročilo Javnega komunalnega podjetja slovenj Gradec za preteklo leto, ob tem pa tudi letos pohvalili dobro poslovanje in vodenje podjetja, ki je uspešno in dobro organizirano, kar je v pozitivni oceni izrazil tudi nadzorni svet Komunalnega podjetja, prav tako svoje delovanje in cilje uresničuje skladno z usmeritvami mestne občine v skrbi za okolje oz. trajnostni naravnanosti. Zgledno poročilo o njihovem delu kaže, da skrbno ravnajo z javnimi sredstvi skrbijo za zaposlene in okolje in so zelo odzivni. 

Javno komunalno podjetje Slovenj Gradec je poslovanja glede na leto 2018 preseglo po kazalnikih ustvarjanja prihodkov kot tudi v dodani vrednosti na zaposlenega, prav tako načrtujejo trajnostno dolgoročni razvoj v cilju zadovoljstva uporabnikov, pri čemer obvladujejo najvišje standarde. V letu 2019 so ustvarili 10 milijonov 211 tisoč evrov prihodkov in 62.657 evrov dobička. Kot je dejal direktor Jožef Dvorjak nadgrajujejo svoje storitve in so prijazni do občanov, pohvale pa so tudi zaveza za naprej.

Mestni svetniki so so dobiček 62.657 evr usmerili nazaj v njihove investicije in kot pravi direktor Dvorjak, jim vsak evro pride prav, saj so pred svojo največjo investicijo izgradnje kotlovnice na lesno bio maso, ki znaša 2,5 mio evrov. Gradbeno dovoljenje že imajo, oddali so tudi vlogo za 30% sofinanciranje države. Kot je poudaril Dvorjak, je tudi ta investicija trajnostno naravnana in ne bo le ponos komunale, pač pa celotne mestne občine v smislu krožnega gospodarstva, saj bodo sekance uporabljali iz našega okolja. Vse večje druge naložbe pa investira Mestna občina Slovenj Gradec z njihovo pomočjo. Pri tem je Dvorjak izpostavil ultrafiltracijo in izgradnjo čistilne naprave  za pitno vodo in manjkajoče vodovode, kjer imajo težave z vodooskrbo, prav tako pa izgradnjo kanalizacije, kjer še nimajo priključkov na čistilno napravo. Tako Komunalno podjetje kot Mestna občina spodbujata k izgradnji malih čistilnih naprav, ki jih občina subvencionira, sredstva pa še niso porabljena.

IF