23.06.2020
Najboljši športniki v občini Ravne


Zveza športnih društev Ravne na Koroškem je že v marcu nameravala podeliti priznanja za najboljše športnike leta v občini, pa je bila prireditev zaradi epidemije prestavljena. Podelili jih bodo na slovesnosti v torek, 23. jaunija  ob 18. uri v grajskem vrtu Koroške osrednje knjižnice.

Športnik leta 2019 je Klemen Čebulj, reprezentant, ki je bil proglašen tudi za najboljšega odbojkarja leta v državi.

Že devetič je športnica leta v občini Ravne plavalka Tjaša Oder, ki je lani na svetovnem prvenstvu dosegla 9. in 10. mesto , na evropskem prvenstvu 5. , zmagala je tudi na eni tekmi svetovnega pokala.

Naziv športne ekipe leta je pripadel moški vrsti namiznoteniškega kluba Fužinar Interdiskont, ki jo sestavljajo igralci Mitja Horvat, Janez Petrovčič, Miha Jamšek in Darko Jamšek, ki je hkrati trener.

Priznanja perspektivni športnik bodo podelili 26-tim mladim športnikom iz različnih klubov. Za mlado perspektivno ekipo bo priznanje prijela ženska kadetska ekipa namiznoteniškega kluba Fužinar Interdiskont,

Posebna priznanja za odmevnejše športne dosežke v preteklem letu bodo prejeli še plavalki Daša Tušek in Janja Šegel, športni plezalec Gregor Vezonik in triatlonec Brane Breznikar.