02.07.2020
Mestni svetniki Slovenj Gradca z večino podprli idejno zasnovo nadgradnje obstoječega bazena


Mestni svetniki Slovenj Gradca so včeraj večinsko sprejeli idejno zasnovo za nadgradnjo obstoječega zimsko letnega bazena s parkom urbanih športov. 

Potem,ko je Mestna občina Slovenj Gradec odkupila zemljišče ob bazenskem kompleksu s parkom urbanih športov, ki je že v gradnji, je mestnim svetnikom na tokratni seji predstavila idejno zasnovo novega ločenega adrenalinskega bazena s skakalnico, toboganom in plezalno steno. Zdaj je to druga faza, ki zajema nadgradnjo obstoječega projekta, ki pa je zajela vse, kar so ljudje želeli in predstavlja vsebinsko bogat in privlačen kompleks, so poleg župana menili tudi mestni svetniki, ki jih je predstavitev projektantov Nova Gorica navdušila. 

Kot je pojasnil župan Tilen Klugler, dokler s podporo mestnega sveta niso kupili dodatnega zemljišč ob bazenskem kompleksu, ki je velik nekaj manj kot 4000 kvadratnih metrov, so pač na manjšem prostoru, v enem bazenu načrtovali tudi skakalnico. To ni bilo dobro, je dejal, zato so si prizadevali za dva ločena bazena, enega za plavanje in drugega za skakanje. Po sprejetju idejne zasnove za adrenalinski bazen s skakalnico, toboganom, plezalno stezo in parkom z igrali, pa gre za zapolnitev celotnega območja bazenskega kompleksa, s čimer so sledili željam in pobudam občanov in občank. Ti so izražali želje predvsem pa toboganih in dodatnih igralih, kar celotnemu kompleksu daje veliko dodano vrednost.

Ker nadgradnja s to idejno zasnovo zadosti željam, predvsem po skakalnici, za katero si je prizadevala po prvotnem projektu skupina svetnikov, mestni svetnik Slovenjgraške liste za mesto in podeželje, Jani Potočnik pravi, da konflikta ni več in če bomo izvedli projekt kot je zastavljen, bo Slovenj Gradec postal koroška prestolnica v vseh ozirih.

Podpora idejni zasnovi je šele prvi korak do uresničitve celotnega bazenskega kompleksa z dodatnim adrenalinskim bazenom, čeprav zanj še ni znana točna vrednost in financiranje. Že vrednost obstoječega projekta bazenskega kompleksa in parka urbanih športov znaša 8,6 milijona evrov, naložba pa je podprta z evropskimi sredstvi iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb za degradacijo območja Merkator.

Ker gre za prioritetni razvojni projekt Mestne občine, čeprav ta ne bo poceni, velja optimizem, je dejal župan Klugler in navedel možnosti še dodatnega črpanja evropskih sredstev iz CTN mehanizma sedaj in tudi v novi finančni perspektivi.

Kot so menili nekateri mestni svetniki, župan pa potrdil, bo javnost lahko še dodajala ideje za dodatne vsebine.

IF