02.07.2020
Koroška osrednja knjižnica Ravne vabi tudi čez poletje

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah so s 1. julijem prešli na krajši, poletni delovni čas , kar pomeni, da so v knjižnici na gradu odprti v ponedeljek in sredo od 10. do 18. , v torek , četrtek in petek pa od 8. do 15. ure. Odpiralni časi dislociranih enot so navedeni na njihovi spletni strani. Že pred začetkom poletja so knjižničarke pripravile posebno akcijo presenečenja. Katja Čop, vodja izposoje v knjižnici je povedala ,da bralcem ponujajo štiri komplete grajskih žakljev presenečenja. V enem so po širi knjige , žaklji so žanrski s ponudbo ljubezenskih romanov, kriminalk, potopisov, memoarske literature ter še en pod naslovom ta zaprašeni, s starejšimi knjigami. Seveda si je mogoče knjige izposojati tudi na klasičen način, že nekaj časa je dovoljeno tudi brskanje po gradivu.

V oddaji sredina sredica smo izvedeli še kako poslujejo v zaostrenih razmerah, kateri ukrepi glede virusa še vedno veljajo, po katerih knjigah bralci največ posegajo, dotaknili smo se tudi dveh investicij, v grajsko kavarno in v kotiček za lažje branje. Prav tako so povabili na dva razstavi. Povedali so tudi ,da bo v avgustu odprta tudi študijska bralnica za študente, vendar se je treba za termin najaviti.

Direktorica Koroške osrednje knjižnice mag. Irena Oder pa je še posebej nagovorila plašne bralce, naj jih ne bo strah priti v knjižnico, kajti poletje s knjigo bo zagotovo lepše kot brez nje.