03.07.2020
Najnovejša epidemiološka situacija na Koroškem

Včeraj so v državi opravili 1274 testiranj na novi koronavirus, potrjenih je bilo 16 novih okužb. V bolnišnicah se zaradi covida-19 sprejeli enega bolnika, tako da se skupaj zdravi deset bolnikov. Umrl ni nihče.

Na Koroškem so včeraj zabeležili dve novi okužbi , in sicer v Dravogradu. Primer naj ne bi bil povezan z okužbami na Ravnah. Tako je zdaj na Ravnah deset na novo okuženih in v Dravogradu šest.

Sicer pa je situacijo in ukrepe ocenila, Neda Hudopisk , predstojnica območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje Ravne, ki je povedala, da je na Koroškem 14 povezanih primerov , za dva pa še vedno iščejo izvore. Zaenkrat so predlagali 24 karanten, pri tistih, ki niso rizični kontakti pa svetujejo samoopazovanje in samoizolacijo za preprečevanje morebitnega prenosa. Vsi okuženi so v stabilnem stanja in upajo, da bodo takšni tudi ostali.

 

Od danes dalje pa do 20. julija so za obiskovalce popolnoma zaprti tudi vsi Domovi za starejše v regiji. V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so obiski znova prepovedani do preklica.

Izjeme so le otroci, kritično bolni in umirajoči pacienti, dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu – zanje so obiski možni v dogovoru z osebjem na oddelku.