08.07.2020
Zelena luč za projekt Podjetno nad izzive v koroški regiji

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitvi o finančni podpori za projekta »Podjetno nad izzive PONI v Ljubljanski urbani regiji in koroški regiji. Za oba projekta projekta v višini skoraj 1,7 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrega 1,2 milijona evrov. Gre za prva dva od osmih projektov v okviru celovitega projekta »Podjetno nad izzive«, ki se bo izvajal na področju celotne Slovenije.

Glavni cilj projekta Podjetno nad izzive je ustanovitev novih podjetij, ki jih bodo preko podjetniškega usposabljanja odprle osebe s podjetniško idejo. Projekt zajema podporne aktivnosti, s katerimi se udeležencem v obdobju štirih mesecev zagotovi zaposlitev in podporno podjetniško okolje, v katerem lahko uspešno razvijejo in uresničijo lastne poslovne ideje. Program usposabljanja udeležence pelje vse od razvoja poslovne ideje do izdelave poslovnega modela in poslovnega načrta ter jih celostno seznani z vsemi pomembnimi področji v podjetništvu.

Direktorica Regijske razvojne agencije za Koroško, Karmen Sonjak je povedala. da bodo še v tem mesecu objavili razpis, prva skupina dvanajstih udeležecev naj bi s programom pričela v septembru. Že zdaj imajo na čakalni lisit skoraj 40 kandidatov. Do leta 2023 naj bi projekt zajel do 90 udeležencev.

Za projekt Poni na Koroškem v vrednosti dobrih 852 tisoč bo evropski sklad za regionalni razvoj. prispeval dobrih 639 tisoč evrov.

M. Vrečič