08.07.2020
Program za odrasle

 

V sklopu andragoške dejavnosti so v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu za vsak četrtek v juliju pripravili izobraževalna srečanja pod vodstvom muzejskega svetnika in kustusa v galeriji Marka Košana. Osrednja tema letošnjega »Poletnega cikla predavanj« je razstava »Pečkov Slovenj Gradec« ob slikarjevi 100. obletnici. Prvo predavanje »Srednjeveški Slovenj Gradec Karla Pečka« bi naj bilo danes zvečer, vendar je v trenutnih razmerah zaradi epidemije COVID-19 in posledičnih sprememb v začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi, odpovedano.

V sklopu treh julijskih predavanj naj bi Marko Košan predstavil Pečkov Slovenj Gradec v različnih obdobjih na način, ki ga ni na razstavi.

Drugo predavanje z Markom Košanom: Pečkov baročni Slovenj Gradec, napovedujejo za v četrtek, 16. julija, tretje in zadnje »Pečkov Slovenj Gradec med včeraj in jutri« pa 23. julija, vendar je njuna izvedba še v negotovosdti. Poletni cikel predavanj naj bi se odvijal v pedagoški sobi Koroškega pokrajinskega muzeja in je za vse obiskovalce brezplačen. Je pa razstava »Pečkov Slovenj Gradec« v Koroški galeriji v Slovenj Gadcu na ogled še do 30. septembra.