09.07.2020
Seja mestnega sveta

 

Mestni svetniki Slovenj Gradca so se na zadnji seji seznanili z idejno zasnovo sanacije degradiranega območja Mercator 2 – izgradnja otroškega parka s skakalnico, jo s 24 glasovi za in 1 vzdržanim tudi podprli ter s sprejetjem sklepa zadolžili strokovne službe, da nadaljujejo s postopkom priprave projektne dokumentacije.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler: "Kot sem napovedoval že v preteklih mesecih, so se občinske strokovne službe zavzeto lotile vsebinske nadgradnje obstoječega projekta bazenskega kompleksa. Kot je znano, so se v javnosti namreč v zadnjem času pojavljali pomisleki predvsem glede izgradnje skakalnice na obstoječem zunanjem bazenu".

Prostorska situacija, na kateri je temeljil prvotni projekt izgradnje bazenskega kompleksa in parka urbanih športov, se je namreč z nakupom sosednjega zemljišča pomembno spremenila, zaradi česar je lahko MOSG obstoječi projekt nadgradila, s čimer bo obiskovalcem ponudila nove atraktivne vsebine, skakalnico s pripadajočim bazenom, tobogan, plezalno steno ter rekreacijske in igralne površine za otroke.

Vizualizacijo idejne zasnove projekta je pripravilo podjetje za inženiring, geodezijo, urbanizem in projektiranje, Projekt d.d. iz Nove Gorice, ki je pripravilo že prejšnji

projekt sanacije degradiranega območja ter zasnovalo bazenski kompleks z urbanim parkom.

Dopolnitev obstoječega projekta z novimi vsebinami bo izdatno pripomogla k dvigu rekreacijskega, turističnega in ekonomskega potenciala Mestne občine Slovenj Gradec, občanom in obiskovalcem pa bo omogočala čudovito razvedrilno in rekreativno izkušnjo, kar si lahko ogledate tudi v pričujoči vizualizaciji projekta