10.07.2020
Znani so rezultati poklicne mature 2020

Znani so rezultati letošnje poklicne mature in zaključnega izpita.

V srednji šoli Slovenj Gradec in Muta se lahko pohvalijo z odličnimi rezultati.

Zlata maturanta na poklicni maturi sta postala Tadeja Jeseničnik v programu ekonomski tehnik in Matevž Hovnik v programu predšolska vzogja, v istem programu je naziv diamantni maturant osvojil Žan Vinarnik. To pomeni, da je dosegel najvišje možno število točk.

Tudi na zaključnem izpitu so dijaki dosegli lep uspeh; kar 7 jih je doseglo izjemen splošni uspeh, in sicer Urh Brinovšek ter Urban Podvratnik, oba v programu mizar, Lovro Bobek, Jiexian Ji, in Urška Schäffer vsi gastronomske in hotelske storitve ter Urška Rat in Nika Štraser iz programa trgovina.

V Srednji šoli Ravne so prav tako zadovoljni z rezultati letošnje generacije maturantov na poklicni maturi. Dosegli so 92 odstotni uspeh na maturi, nihče ni padel, imajo pa 7 popravnih izpitov. Pohvalijo se lahko z dvema diamantnima maturantoma, torej dobitnikoma vseh točk. To sta Aljaž Rebolj in Martina Ditinger, oba iz prve generaicje metalurških tehnikov.

Na poklicni stopnji je šest dijakov prejelo spričevalo zaključnega izpita s pohvalo.

Ravnateljica Ivanka Stopar nam je še povedala, da so podelitev spričeval pripravili na prostem , s primerno vanrostno razdaljo, na slavnosti prireditvi je nastopil Milan Kamnik..