16.07.2020
Društvo paraplegikov Koroške je zelo aktivno na športnem in drugih področjih.

Člani Društva paraplegikov Koroške so letos tekmovali v treh ligah: atletika, kegljanje in ribištvo.

Tetraplegik Damjan Hovnik, je v kegljanju postal podprvak med tetraplegiki s seštevkom treh najboljših rezultatov 1161 kegljev in povprečjem 387 kegljev.

Ekipa Društva paraplegikov Koroške – Srečko Kotnik, Igor Kasnik, Aleksander Rebernik in Damjan Hovnik je osvojila skupno peto mesto. Vsi iz koroške ekipe pa dosegli tudi normo za uvrstitev na državno prvenstvo.

Atleti so v 4 kolih lige tekmovali v osmih disciplinah – štirih metih (disk, kopje, kij, krogla) in štirih vožnjah (100, 200, 400 in 800 metrov). I. Zmagovalec ekipnega tekmovanja v atletiki za leto 2020 je Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske , drugo mesto je osvojilo Društvo paraplegikov Koroške. Člani ekipe so bili: Branko Erjavec, Damjan Rek , Aleksander Rebernik, Mitja Breg , Boris Žibert in Damjan Hovnik.

V ribiški ligi so tekmovali Javornik, Grilc in Jeromel, skupno so bili drugi, Boštjan Javornik je osvojil 2. mesto med posamezniki.

Tako kot z aktivnim športom so v Društvu paraplegikov Koroške pričeli tudi z rekreacijo, delom na terenu, svetovanjem tudi občinam pri odpravi arhitektonskih ovir, druženji, skupnimi kolesarjenji in drugimi srečanji