29.07.2020
Tri priznanja za Mlekarno Celeia iz Arje vasi

Mleka Zelene doline Mlekarne Celeia iz Arje vasi so na 34.mednarodnem ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov v okviru 58. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni osvojila tri zlate medalje. Strokovni ocenjevalci so prepoznali izjemno kakovost treh izdelkov - trajnega mleka s 3,5 % in 1,5 % mlečne maščobe ter trajnega mleka brez laktoze s 3,5 % mlečne maščobe. To je že drugo letošnje pomembno priznanje za mleko iz Mlekarno Celeia, saj so jim kupci spomladi v družbi uglednih mednarodnih in domačih znamk v kategoriji mleka podelili naziv Trusted Brand.

Dobavitelji surovine , torej mleka mlekarne Celeia so kmetije iz savinjske, šaleške, celjske in kozjanske regije, največji dobavitelj po so koroški kmetje oziroma Koroška kmetijsko gozdarska zadruga preko svojih kooperantov, zato je to priznanje pomembno tudi za njih.

Letošnji sejem Agra v Gornji Radgoni so že pred nekaj časa zaradi znanih razlogov odpovedali, tekmovanja kakovosti različnih pridelkov in izdelkov pa so vseeno izvedli.