20.08.2020
Odlična poletna turistična sezona

Letos je program prireditev v Slovenj Gradcu moral biti močno okrnjen, tako tudi prireditve v sklopu Poletja v mestu. V mesecu avgustu pripravljajo kar nekaj večjih prireditev, za katere že imajo dovoljenja Nacionalnega inštituta za javno zdravje. V starem mestnem jedru se obeta modna revija in še kaj, konec avgusta pa veliki dogodek, vrhunec slavnostnega Wolfovega leta 2020 ob skladateljevi 160. obletnici rojstva, koncert Simfoničnega orkestra Radio televizije Slovenija s solistko, mezzosopranistko Nuško Drašček. 

V Mestni občini Slovenj Gradec so z letošnjo poletno turistično sezono zelo zadovoljni. Direktorica javnega zavoda za turizem, šport in mladinske programe Spotur Marija Lah je pojasnila, da so še spomladi menili, da letos ne bo turistov, potem pa je država priskočila ponudnikom na pomoč in uvedla turistične bone in povzročile to, da imamo na območju MO SG skoraj 100-odstotno zasedene namestitvene kapacitete. Razlika od lani je v tem, da je letos predvsem domači gostje. JZ Spotur se je vključeval v vse promocijske kampanje, kar je obrodilo lepe sadove. 

Turistični boni, ki jih je slehernemu državljanu omogočila država, so slovenskim turistom pomagali odkriti tudi bolj skrite lepote Slovenije in če se ti tam dobro počutijo, se bodo tja vračali na oddih. (AP)