23.09.2020
Koroška v gibanju in spremljajoče prireditve brez publike

V občini Ravne so pretekli konec tedna v okviru akcije Dan za spremembe pripravili čisitlno akcijo v kateri je sodelovalo 11 različnih organizacij vaških in četrtnih skupnosti, šol, društev in drugih organizacij oziroma 244 prostovoljcev. Občina je za sodelujoče organizirala in priskrbela rokavice, vreče, vodo in malico.

Vreče smeti je po končani čistilni akciji na zbirnih mestih pobralo komunalno podjetje Ravne. Pobranih je bilo 800 kg odpadkov in 1 m3 kosovnih odpadkov.

Včeraj pa so v ravenskem parku pripravili dogodek v katerem so združili zaključek Tedna mobilnosti, preventivno zdravstveno akcijo Koroška v gibanju in Dan brez alkohola iz projekta Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola. V pretelosti je bila akcija zelo masovna, včeraj pa so jo zaradi epidemioloških zahtev pripravili le organizatorji, publike pa nanj niso vabili.

Namesto da bi udeležencem na en dan ponudili raznolike oblike gibanja, so letos program izvedli na prilagojen način – s poudarkom na promociji aktivnosti, ki so jih predvideli sodelujoči. Zato so postavili t.i. »Grajsko gibalnico«,krožno pot po parku, kjer lahko ob postankih ljudje izvajajo gibalne vaje. Ob izvajanju vaj se lahko tudi fotografirajo in sliko objavijo oziroma delijo na družbenih omrežjih #koroskavgibanju. Na pot jih vabijo od danes dalje.

Ambasadorji akcije so bili letos kolesar Vid Peršak, odbojkarica Iza Mlakar in raper Samo Sam, častni gostje prireditve pa ravenski župan Tomaž Rožen, poslanec Jani Prednik in predstojnica inštituta za javno zdravje Neda Hudopisk.