23.09.2020
Položili temeljni kamen za bazenski kompleks in park urbanih športov

 

V Slovenj Gradcu so v začetku tedna , v sklopu občinskega praznika, položili temeljni kamen in spomninsko ploščo za bazenski kompleks in park urbanih športov. Svečanosti na gradbišču so se poleg predstavnikov investitorja, to je Mestne občine Slovenj Gradec, udeležili tudi predstavniki projektantov in izvajalcev iz podjetij Kolektor Koling in Projekt.

Urejeno zimsko kopališče, pa tudi letno Slovenjgradčani čakajo že 40 let. Novega bo upravljal javni zavod Spotur. Direktorica Marija Lah je povedala da bo novi kompleks pomenil dodatno ponudbo za občanke in občane, seveda pa tudi dodatno turisitčno ponudbo ter možnosti za športnike.Za zavod bo velika obveza, da bodo objekt upralvjali uspešno in da bodo pripravili dobre programe.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler pojasnjuje, da bo zimskemu kompleksu priključen še letni bazen, oba dolga po 25 metrov. V zimskem delu bodo pripravili dodatno ponudbo, prostor za fitnes, rehabilitacijski center, otroško igralnico in bar. Zgradili pa bodo tudi dodatni bazen s toboganom, plezalno steno in skakalnico.

Zaenkrat izvedba projekta teče nemoteno, izvajalci se držijo rokov, zato bo športni vodni kompleks lahko predan namenu spomladi leta 2022.

Prvo javno kopališče je bilo v Slovenj Gradcu odprto leta 1938.