24.09.2020
Na Ravnah zaenkrat brez plačila parkiranja

Občinski svetniki na Ravnah so prižgali zeleno luč za gradnjo strehe nad tribuno na mestnem stadionu. Streha bo stala dobrih 600 tisoč evrov, od katerih bosta iz proračunskih in kreditnih sredstev občina in Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti, ki vodi to investicijo, prispevala dobrih 78 odstotkov. Preostali del bodo zagotovili Nogometna zveza Slovenije, Fundacija za šport in Eko sklad. Izbran je že izvajalec del , s katerim lahko zdaj podpišejo pogodbo in začnejo z gradnjo.

Druga vroča točka na zadnji seji je bilo vprašanje uvedbe parkirnin. Odlok v drugem branju so svetniki v eni točki zavrnili. Kot nam je povedal župan Tomaž Rožen bodo ta del odloka upravne službe spremenile, da bi vseeno dosegli večji red pri parkiranju v okolici DTK bodo spremembe šle v smeri uvajanja modre cone , ne bodo pa več predlagali plačevanja parkirnine, tako da Ravne ostajajo mesto brez parkomata.

Ker je bil odlok sicer sprejet v drugem branju torej za druge dele mesta že določa modre cone, kjer je parkiranje omejeno. Ko bodo cone narisali, bodo imeli občinski redarji pravno podlago za kaznovanje.

Gkede predlogov za zazidalno območje v naselju Kotlje 4 so svetniki izbrali varianto, da se tam postavi 12 individualnih hiš.

Svetniki so prav tako potrdili strokovne podlage za prenovo naselja na Čečovju. Po njem je možna gradnja tudi na samem platoju. Kot je znano je že narejena idejna zasnova za

dva objekta ter podzemno garažo v delu nasleja kjerje bilo nekoč kotalkališče.

Sprejeti so še sklep ,da občina garantira za morebitne presežke odhodkov nad prihodki pri vzpostavljanju centra skupnostnih storitev Kora, soglašali s prijavo projketa Postavitev strojne in tradicionalne kovačnice v programu Lokalne akcijske skupine, potrdili spisek kandidatov za sodnike porotnike, ter potrdili še več pravno premoženjskih zadev.