24.11.2020
Kolesarska pot od Mute do Vodnega parka je že zgrajena


Kolesarji iz Slovenije in tudi iz tujine že nekaj časa lahko kolesarijo po Dravski kolesarski poti, ki je že v celoti označena, a še vedno potekajo gradbena dela, da bi bila čim prej končana. V novembru je direkcija RS za infrastrukturo po dveletnem premoru zaključila z ureditvijo kolesarke v delu občine Radlje, od meje z občino Muta do Vodnega parka.

Gre za del od občine Muta proti Vodnem parku v Zgornji Vižingi v občini Radlje ob Dravi, ki jo je izvajalo podjetje VOC Celje in sicer po dveletnem daljšem premoru zaradi prečkanja dveh lokalnih hudournikov. Sedaj je kolesarska pot v tem delu že asfaltirana, urejena sta dva mosta, je dejal župan Bukovnik, v veselje vseh, ki po njej rekreativno kolesarijo in pešačijo.

S tem je zagotovljena tudi varnost, je poudaril, saj se kolesarska steza izogne magistralni cesti pri Zgornji Vižingi, kjer doslej ni bilo nobenega prostora za kolesarje in pešce in je s tem odpravljena tudi velika črna točka med Dravogradom in Mariborom.

Je pa župan Alan Bukovnik izrazil razočaranje, saj občini Radlje kljub prizadevanjem ni uspelo prepričati vseh lastnikov zemljišč, da bi jih prodali državi in je tako je ostalo spornih okoli 200 kvadratnih metrov kolesarke, ki sedaj nima asfalta do vodnega parka, tako da bo njen del v makadamu. Župan je še dejal, da so zaradi 250 kvadratnih metrov v občini izgubili investicijo države v višini 50 tisoč evrov, koliko bi stala ureditev poti do vodnega parka in so bila sredstva v državi rezervirana za gradnjo kolesarske poti.

Kolesarji se sedaj lahko odpeljejo od vodnega parka preko trgovskih centrov Lidl in Hofer skozi mestno jedro Radelj, kjer je urejena kolesarska pot, manjka še del od pokopališča do Kozjega vrha in vse do meje z občino Podvelka. Projekti se že pripravljajo, ta del kolesarke v občini Radlje pa želijo urediti v naslednjih dveh letih.

 

IF