Pod drobnogledom

 

Vsak torek novinarji Koroškega radia poslušalcem predstavijo posamezno aktualno vsebino, ki opredeljuje njen naslov »Pod drobnogledom«. Novinarji pod drobnogledom zaobjamejo posamezne teme, ki vznemirjajo Korošce in z dogajanji posegajo v širši prostor, pomemben za razvoj regije. Ob tem izhajajo iz aktualnih vprašanj, s katerimi se delovno srečujejo župani koroških občin, združeni v Regijski svet, pomagajo pri odločitvah z osvetlitvijo problemov s strani vlade, komunicirajo s poslanci in ministri posameznih resorjev.

Novinarji v oddaji »Pod drobnogledom« poslušalcem na osnovi različnih novinarskih zvrsti in z avtorskimi izvirnimi pristopi predstavljajo tudi problematike v lokalnih okoljih, ki so širšega pomena za občane, bodisi da posegajo v njihovo življenje, delo, zdravje ipd…Ob tem pri razsvetljevanju posameznih problematik vključujejo tudi njihova mnenja, soočajo akterje, pomagajo pri oblikovanju javnih stališč in mnenj ter iskanju morebitnih rešitev.

V oddaji » Pod drobnogledom« se novinarji posvečajo tudi širšim družbenim vprašanjem, ki se nanašajo na zakonodajne posege življenja ljudi, na gospodarsko problematiko, na projektne vsebine, pomembne za regije in občine in na širše dimenzije socialnih problematik vseh generacij.

Oddaja je tudi kontaktna in odprta za predloge poslušalcev, na osnovi njihovih opažanj problemov v posameznih okoljih, nanje opozarjajo s predlogi v tako imenovanem »Radijskem nabiralniku«. Novinarji poslušalce povabijo k aktivnemu sodelovanju pri naboru problematik, kar jim lahko služi kot eno izmed izhodišč pri izboru in odstiranju najaktualnejše problematike za regijo ali lokalno skupnost.       

Avtorji oddaje so novinarji Irena Fasvald, Marko Vrečič, Katja Gole, Katarina Valentar in Natalija Križaj.

Oddaja je na sporedu vsak torek med 10.00 in 11.00 uro.