Buč pri pospravljanju z njiv ne ranite, zelo so občutljive
Pisane plodovke, gostje oddaje Po podeželju ... s Karin
Buče so ena izmed vrst zelenjave, ki glede na malo vloženega dela dajo ogromno pridelka. Gojimo jih zaradi plodov, lahko pa tudi zaradi semen. Kakšna tla potrebujejo?
Pomembno pa je da imamo različne vrste ločene, zakaj?
Poznamo več različnih buč, ki se med seboj razlikujejo po okusu, barvi in velikosti, tista, ki jo najpogosteje najdemo v trgovini je zadnja leta hokaido, katera je vaša najljubša?
Pravilno skladiščeni plodovi počakajo do konca naslednje pomladi in popestrijo zimske jedi, kako jih skladiščimo in kako potem porabimo, da so najbolj okusne, nam pove Tatjana Krejan Košan, gostja oddaje Po podeželju ... s Karin.
Buče so tudi zelo dekorativne, so vse užitne ali so nekatere res samo za lepoto, za dobroto pa ne
Ob pobiranju buč je potrebno paziti, da jih ne poškodujete, saj lahko že najmanjša ranica buči onemogoči, da bi preživela več kot nekaj dni. Prav tako je pomembno vedeti, da buč ne skladiščimo skupaj z jabolki in krompirjem ter da jih redno pregledujemo in ob prvem znaku gnitja tudi porabimo.