28.04.2021
V Relax turizmu optimistično v novo sezono


Turizem je pandemija COVID-19 najbolj prizadela. Turistične storitve so bile dlje časa zaprte, spreminjajoče razmere pa so izvajalce pahnile v negotovost, upadel jim je promet, kar posledično vpliva tudi na gospodarstvo. Sedaj turistična panoga pričakuje pomoč države z interventnim zakonom, ki ji bo pomagal pri ponovnem zagonu.

Kako so se uspeli obdržati nad vodo kljub katastrofalnim razmeram in kje so letošnje varne destinacije za dopuste, smo se v oddaji Sredina sredica pogovarjali z Jožetom Režonjo, direktorjem odnosov z javnostmi v Relax turizmu.  Čeprav so realizirali le 24% prometa glede na leto 2019, ostajajo optimistični, je dejal in upa, da bodo lahko novo sezono izpeljali od 15. junija do konec septembra na vseh destinacijah, ki jih pripravljajo. 

Če bodo vsi načrti s cepljenjem prebivalstva uresničeni, se ne bojijo, da jim ne bi uspelo zagotoviti načrtovane počitniške kapacitete, ki so jih že objavili v letošnjih katalogih za Jadran in Mediteran. Jože Režonja je še pojasnil, da z rezervacijami ne bo problemov, saj z garancijo zagotavljajo odpovedi tik pred izvedbo potovanja v primeru nepredvidljive situacije. 

Kot je še dejal Režonja, bodo počitnice organizirali v Sloveniji, kjer lahko vnovčimo bone in se ljudje že zelo zanimajo zanje, na Hrvaškem, ki je najbolj priljubljena destinacija tudi za Korošce, v Črni gori, tja bodo uredili čarter in Neumu. Posebej pa po izkušnjah iz lanskega leta priporočajo počitnice na grških otokih, v Španiji, Cipru, Turčiji in v Dubaju. 

Seveda v Relaxu upoštevajo vse ukrepe in pogoje, ki bodo določali počitnice in potovanja, saj je tudi pri njih varnost za goste na prvem mestu.

IF