17.06.2021
Občina Muta praznuje svoj praznik


Občina Muta praznuje občinski praznik v spomin na osamosvojitvene dogodke Republike Slovenije. Večina dogodkov je načrtovanih ta vikend. Na slavnostni seji, ki bo ob 18. uri, pa bodo podelili letošnja občinska priznanja.

Po dveh letih občina Muta znova podeljuje naziv Častni občan, ki ga prejme bivši župan občine Muta, Boris Kralj za življenjsko delo v občini Muta. Kot je dejal za naš radio, je počaščen, saj je preko 30 let deloval v občini Muta, tri mandate je bil župan občine, prej pa direktor Livarne. 

Bronasti grb občine bo prejela Berta PROJE za dolgoletno humanitarno delo v župnijski Karitas Muta.

Pisno priznanje občine prejmeta Marko Forneci in Kmetija Pihler za dopolnilno dejavnost na kmetiji. Občina Muta podeljuje še pisno zahvalo občine, ki jo prejmeta CUDV Črna – Varstveno delovni center Muta za dolgoletno delovanje v občini in Blizu Zahoda d.o.o za donacijo zaščitnih sredstev med epidemijo. Pisno priznanje župan podeljuje še Jelki Furman za vzgojno izobraževalno delo v cestnem prometu, Zavodu za varstvo kulturne dediščine, Vojku Verdineku s.p. za razvoj podjetništva in jubilantoma za 30 let delovanja, to pa sta Društvo upokojencev Muta in ansambel Diaton.

Spominska slovesnost ob 30. obletnici osamosvojitve ter spomina na barikade ter zaustavitve kolone JLA pa bo pri spominskem obeležju – tetraedru v petek  ob 18. uri. Občina Muta bo ob prazniku prejela tudi Listino Občina po meri invalidov.

 

IF