20.01.2022
Svet zavoda Kor. doma starostnikov Črneče je imenoval novo direktorico


Kot smo že poročali, se po 27. letih vodenja Koroškega doma starostnikov Črneče, mandat Srečku Mlačniku izteka. Svet zavoda je v torek imenoval profesorico sociologije in geografije Katjo Pavlinič Šoba za direktorico Koroškega doma starostnikov Črneče. 

Kot je povedala predsednica 9. članskega sveta zavoda Kor. doma Črneče, Alenka Helbl ( SDS ), so se na razpis, objavljen konec decembra, prijavile tri kandidatke : Dragica Čas, pomočnica direktorja doma Črneče za zdravstveno področje, Katja Pavlinič Šoba - SDS, ki je sedaj koordinatorka za prizidek in rekonstrukcijo doma Črneče v okviru projekta EU Reakt in Marjeta Rek Podgoršek, bivša ravnateljica OŠ Dravograd, stranke LMŠ. Po predstavitvi se je svet zavoda s 6. glasovi od devetih odločil za kandidatko Katjo Pavlinič Šoba, ki je v predstavitvi vseh treh kandidatk izstopala, ni pa prevladala strankarska pripadnost, je poudarila Helblova, Katja Pavlinič Šoba je članica stranke SDS, a ni aktivna. V vseh domovih za starejše, tako je tudi na Koroškem, so pred novimi spremembami, prav tako širitvami in gradnjo Centra skupnostnih storitev na Ravnah. O nadaljnjem delu in odgovornosti je za Koroški radio povedala, da se zaveda odgovornosti, ki je velika, ve pa, kaj je nujno potrebno in kakšna je prava smer razvoja skrbi na področju socialnega varstva v dobrobit starejših in vseh, ki potrebujejo nego in oskrbo. 

Izpostavila je nadaljevanje deinstitucionalizacije z vsemi projekti, ki se izvajajo v KDS Črneče z izgradnjo Centra skupnostnih storitev na Ravnah, pa tudi z rekonstrukcijo in prizidkom v Črnečah iz EU projekta Reakt, ki je vreden 5,5 mio evrov. Izziv je tudi vpeljava zakona o dolgotrajni oskrbi, ki bo dodobra spremenil skrb in tudi finančna sredstva, ki se bodo namenjala za skrb za starejše, oz. za vse pomoči potrebne od 18. leta dalje. Veliko skrb bo namenila tudi kadrom in bo storila vse, da bodo privabili nove kadre in da bodo v tem delovnem okolju spoznali tudi kot možnost za lastni razvoj in razvoj na strokovnem področju.

Po imenovanju v svetu zavoda KDS Črneče, sedaj pričakuje še mnenje občine Dravograd in Ministrstva za delo, mandat bo nastopila 1. julija, zapuščina, ki jo prejema od direktorja Srečka Mlačnika, ki je dom vodil 27 let, pa je velika, zahtevna in odgovorna.

IF