11.01.2023
Zanimivi razpisi koroških občin

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XXI. Nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu. Upoštevana bodo dela, zagovarjana v obdobju od 1. 1. 2022 do 31. 12. 2022. Najboljša tri dela s področja zamejstva in tri dela s področja izseljenstva bodo prejela denarno nagrado. Urad bo prijave na letošnji nagradni natečaj sprejemal do vključno 28. 2. 2023. 

Na razpis za začasno financiranje se lahko prijavijo lastniki trgovin na drobno z živili na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu. Mestna občina Slovenj Gradec je namreč izdala javni razpis za financiranje najemnine za poslovni prostor na Glavnem trgu. Razpis se osredotoča na trgovine na drobno z živili, na podlagi Sklepa o začasnem financiranju v Mestni občini Slovenj Gradec za obdobje januar-marec 2023. Javni razpis velja od dne 13.12.2022. Rok za prijavo je 17. januar 2023.

Na osnovi 2. člena Pravilnika o postopkih in kriterijih za podeljevanje priznanj Občine Ravne na Koroškem pa je objavljen javni razpis za zbiranje predlogov za podelitev priznanj Občine v letu 2023. 

Komisija bo zbirala predloge za naslednja priznanja:

za nagrado Občine 

za plaketo in veliko plaketo Občine 

za Prežihovo plaketo,

za veliko Prežihovo plaketo,

za Klančnikovo plaketo,

In za veliko Klančnikovo plaketo.

Z razpisom vabijo predlagatelje kandidatk in kandidatov za priznanja Občine Ravne na Koroškem, ki so lahko politične stranke, podjetja, zavodi, druge organizacije in skupnosti, društva, skupine ljudi in posamezniki, da podajo svoje predloge.