08.05.2023
Na Prevaljah ogorčeni nad zapiranjem poslovalnice NLB


Obvestila NLB banke o zapiranju poslovalnic v krajih na Koroškem, so neodgovorna in podcenjujoča do njenih prebivalcev; NLB konec maja zapira poslovalnico na Prevaljah. Ogorčeni so tudi na občini, od koder so že poslali protestna pisma.

Naj spomnimo, da s protestnimi pismi doslej niso bili uspešni niti na Muti, ne v Mislinji in ne v Črni na Koroškem, kjer je banka NLB že zaprla poslovalnice. Razlog, ki ga navajajo je vedno večja uporaba digitalnega načina poslovanja z banko, vendar pa je na Prevaljah 7000 prebivalcev, med njimi veliko starejših, kar pa omenjene razlage ne vzdrži v njihovi optimizaciji poslovne mreže. Župan občine Prevalje, dr. Matic Tasič je razočaran in ogorčen, kot so bili že drugi župani pred njim, vendar so se tokrat obrnili ne le na vodstvo NLB banke, temveč tudi na vladno ministrstvo za finance. Kot je dejal župan Tasič, se jim njihovo obvestilo o zapiranju banke NLB zdi zelo podcenjujoče do občanov, predvsem pa do starejših. prevalje niso le kar tako eno naselje na Koroškem, gre za 4. največjo občino v Koroški regiji, ki pomeni svojvrstno središče Mežiške doline. 

Tudi ko je NLB zapirala poslovalnice v krajih pred Prevaljami, je bil tudi glas regije ob tem neupoštevan. Kljub temu, da bankomat na Prevaljah ostaja in da bodo osebni stik z bančnim uslužbencem omogočali z rednimi obiski NLB Mobilne poslovalnice, pa kot pravi Tasič, čakajo na odziv in pripravljajo nove ukrepe: Upajo še na odziv vlade, saj je država tudi delni lastnik NLB banke, ki zadnje čase kuje visoke dobičke. 

IF