05.06.2023
Radljevanje - nov inovativni projekt



V Radljah ob Dravi so predstavili inovativni projekt – Festival Radljevanje, ki ga organizira Javni zavod ŠKTM Radlje s podporo občine, z njim pa zavod ŠKTM nadgrajuje svoje področje kulture.

Pred vrati letošnjega poletja Festival Radljevanje ob naravnih lepotah, kulturnih znamenitostih in kulinariki ponuja preplet širšega spektra glasbenih in drugih umetniških žanrov kot doprinos k viziji razvoja zelenega turizma.

Kot je povedal direktor zavoda ŠKTM Radlje, Gregor Likar, je cilj tega projekta usmerjen v spodbujanje mladih glasbenikov na lokalnem področju, saj tesno sodelujejo z Glasbeno šolo Radlje, želijo dvigniti kulturno ponudbo na višji nivo s koncerti in drugimi žanri. Poudaril je, da je zelo pomembno, da se radeljsko kulturno popotovanje tesno povezuje z vizijo razvoja turizma destinacije Radlje ob Dravi kot so trajnostno, zeleno in modro. Občina Radlje je najlepši manjši kraj v Sloveniji v letih 2021 in 2022, prav tako pa so v shemi zelenega turizma, kjer se ponašajo s srebrnim znakom. Prav zaradi tega so Radljevanje še strateško povezali s Slovenskimi železnicami, kjer bodo ponudili storitve Z vlakom na koncert. Radlje imajo železniško postajo v Vuhredu, zato so v dogovoru z Nomagom, z električnimi kolesi in drugimi električnimi vozili, da bo urejen transfer iz Vuhreda do Radelj.  Radljevanje, ki ima več prizorišč v naravi in Športni hiši, je letos že postregel z uspešnim koncertom M2, 30.6. prihaja Tadej Toš k dvorcu, 22.9. Magnifiko in decembra Avseniki z gosti. 

​Projektna skupina pa za prihodnje leto že snuje nove udarne in zanimive skupine, sicer pa Radljevanje lahko spremljate na FB strani zavoda in Instagramu.

IF