01.07.2023
Evropski judo pokal v Slovenj Gradcu

 

Dopoldne se je začelo tekmovanje Evropski mladinski pokal v judu - Slovenj Gradec 2023 s polnim imenom »Gradec Junior European Cup« in napovedanimi 400 tekmovalci iz 32. držav iz kar štirih celin. Odvijalo se bo dva dni v športni dvorani v Slovenj Gradcu.

Judo zveza Koroške se je v preteklosti že izkazala z dobro organizacijo velikih mednarodnih turnirjev, to tekmovanje pa je še nadgradnja preteklih dogodkov. Podpredsednik Judo zveze Slovenije - Slovenjgradčan Borut Marošek je povedal, da je Judo klub Acron Slovenj Gradec prepoznan kot zelo dober organizator. Sicer se tovrstni pokali odvijajo v Berlinu, Skopju, Pragi, … Torej v večjih, milijonskih mestih. To bo edinstven pokal v mestu z 10.000 prebivalci, domačini-ponudniki jim bodo lahko ponudili bolj oseben pristop in toplino, je dodal. 

Organizatorji, Judo klub Acron Slovenj Gradec, vabijo zainteresirane gledalce, da se pridružijo evropskemu tekmovalnemu dogodku v judu za mlade na tekmah v Slovenj Gradcu.

Slovenska turistična organizacija STO podpira mednarodne športne dogodke v Sloveniji z enovito promocijo pod blagovno znamko I FEEL SLOVENIA, s čimer veča in utrjuje ugled in prepoznavnost Slovenije kot turistične destinacije za šport in aktivne počitnice, med katerimi pa je tudi Slovenj Gradec.