07.07.2023
Kope začenjajo poletno sezono z več novostmi, gradijo tudi vlečnico in dve sedežnici


To nedeljo se na Kopah s 5. Holcerčkovim festivalom začenja poletje na Kopah, tokrat tudi z novimi pridobitvami, pa tudi z investicijami v žičniško infrastrukturo

Poletno in zimsko sezono želi podjetje Vabo na Kopah povezati v lepo trajnostno destinacijo, ki bo tako poleti kot pozimi lahko sprejela precej več turistov in smučarjev. Zato številne novosti in investicije. Povejmo, da je podjetje Vabo v zadnjih treh letih vložilo 24 milijonov evrov za razvoj Kop.

Direktor, Boštjan Paradiž je za poletne novosti izpostavil nov adrenalisnki park v 1. fazi, 2. faza bo končana do konca avgusta, Bike park, ki ga so ga posodobili , 30 električnih koles, 20 koles za Bike park, igrala za otroke, pohodne poti in kulinarična doživetja Okusi Pohorja. Izmed 15 milijonov investicijskih sredstev, so prejeli iz EU razpisov in države 8 milijonov, 7 milijonov so zagotovili v Vabu. Sedaj potekajo gradbena dela za žičnice in sicer za novo vlečnico Velika kopa in dve štirisedežnici Pahernik in Kopnik. Zelo pomembno je, da bodo z novimi žičnicami na Kopah zagotovili večjo pretočnost smučarjev tako za dnevno kot nočno smuko, tako bo nemoteno lahko smučalo 2000 smučarjev. Dela bodo končana do novembra. Letos so zagotovili 150 novih postelj z izgradnjo Grmovškovega doma v vrednosti 4,2 mio evrov. S tem pa jim načrtov za prihodnje ne manjka, gradili bodo še 6 apartmajev z zasebnimi investitorji, kar bo še povečalo kapacitete za 120 ležišč. Kope bodo v prihodnje z razvojem ena od najbolj atraktivnih lokacij v Sloveniji. Tudi cesta na Kope je po vseh zapletih sedaj obnovljena.

Na Kopah želijo ustvariti za družine lepo destinacijo za veliko doživetij. Čeprav jim zimska sezona predstavlja glavnino prihodkov, pa ravno z vsemi investicijami želijo priti do izenačitve letne in zimske sezone, kar obeta izjemen razvoj Kop.

 

IF