17.01.2024
Do konca tedna omejen dostop do nenujnih zdravstvenih storitev

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides in vladna stran danes nadaljujeta pogajanja, potem ko včeraj nista zbližala stališč.

Namestnik vodje vladne pogajalske skupine Denis Kordež je po koncu včerajšnjih pogajanj s Fidesom napovedal, da bodo zdaj na vladni strani pripravili nov približevalni predlog, jih pa skrbi, da Fides ni pripravljen popustiti in približevati stališč.

Sindikat pozivajo, naj stavko zaustavi ali vsaj zamrzne in nadaljuje pogajanja z vlado v okviru t. i. stebrnih pogajanj.

Član stavkovnega odbora Fidesa Bojan Kostić pa je v ločeni izjavi dejal, da ugotavljajo, da se odnos vlade ne spreminja, zato se prekinitvi stavke ne približujejo. Ponovil je, da od vlade pričakujejo konkretne predloge, konkretne zaveze in konkretna jamstva. 

Pogajanja naj bi sicer nadaljevali danes ob 18. uri.    

Iz splošne bolnišnice Slovenj Gradec pa obveščajo, da bo zaradi stavke zdravnikov v SB Slovenj Gradec, do preklica omejen dostop do nenujnih zdravstvenih storitev. Nenujni ambulantni pregledi in nenujni operativni posegi so v SB Slovenj Gradec, skladno z zagotavljanjem minimuma delovnega procesa, do konca tedna odpovedani. O preklicu in nadomestnem terminu pregleda/posega boste obveščeni po telefonu ali preko elektronske pošte.

V času stavke zdravnikov bodo izvajali vse tiste zdravniške storitve, katerih opustitev bi v kratkem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja ali v smrt.

Istočasno bodo izvajali vse zdravstvene storitve za otroke do 18. leta starosti ter paciente starejše od 65 let. Prav tako bomo izvajali vse zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom ter ukrepi za preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni, so še sporočili iz bolnišnice.